Zelfzorg voor zorgverleners

Thema-dag

Zorg eerst voor jezelf en dan voor je cliënt

Ontdek de winst daarvan voor beiden

Deze pagina is in ontwikkeling. Wil je meer weten over de training, stuur me dan een email bericht. Wil je alvast wat lezen over dit onderwerp, lees dan mijn artikel in zorgvisie: ‘Zorg eerst voor jezelf en dan voor je cliënt’.

 

Dit is het resultaat

Voor jou

Je hoeft niet meer te tillen, duwen of trekken.  Dit spaart veel kracht en voorkomt lichamelijke blessures door overbelasting. Je hoeft het niet meer alleen te weten en te doen. Je gaat met je cliënt samenwerken, waardoor een mooie verbinding ontstaat. Je beweegt moeiteloos samen. Dit geeft plezier en voldoening.

Voor de client

Dit contactvolle uitnodigen tot bewegen is prettig voor de cliënt. De zorgverlener gebruikt geen  spierkracht en geen dwang. Hij kan daardoor vrij bewegen in zijn eigen tempo. Hij voelt zich ook persoonlijk aangesproken en uitgenodigd om de kracht die hij (nog) heeft  te gebruiken. Hij behoudt daardoor, ook in een situatie waarin hij hulp nodig heeft, een gevoel van eigenwaarde en langere tijd zijn zelfredzaamheid.

Mijn moeder had acute spit en kon niet meer bewegen. Else heeft mij de basis van Haptonomisch Verplaatsen laten ervaren, zodat ik mama zo goed mogelijk kon helpen. Ze legde me alles rustig en zorgvuldig uit en liet mij voelen wat belangrijk is. Daarna heb ik zelf nog met haar kunnen oefenen. Het was bijzonder om te ervaren dat door de natuurlijke afstemming tussen twee mensen, er voor geen van beide kracht aan te pas kwam. De beweging werd als het ware neutraal.

Carlijn van Delft

Informatie

Thema-dag Zelfzorg voor zorgverleners

Data open inschrijving 2023 nog niet bekend.

Prijs: € 275,00

Meld je hier aan

Wil jij je werk nog lang met plezier en gemak kunnen doen?
Meld je dan hieronder aan voor een van de trainingen Haptonomisch verplaatsen.

1 + 3 =