Over mij

Wat zie ik en wat raakt me zo?

Professionele afstand doet meer kwaad dan goed. Het is bedoeld om zorgverleners te beschermen. Door teveel emotie en betrokkenheid zouden ze anders het werk niet meer kunnen volhouden. Het tegendeel is volgens mij waar. Ik zie dat de afstand juist belastend is. Het maakt dat je als zorgverlener alleen komt te staan. Als deskundige professional ligt alle verantwoordelijkheid bij jou. Jij moet weten hoe je moet zorgen, helpen en problemen oplossen. Fysiek til jij de lasten. De cliënt staat bij deze werkwijze buiten spel. Hij ondergaat passief de zorg.

Ik stimuleer zorgverleners juist om het contact met hun cliënten aan te gaan. Om met hen samen te werken. Om hen uit te nodigen de eigen kracht te gebruiken. Ik stimuleer hen om met een open hart te werken. Om zich te laten raken, om te onderzoeken, om te vragen: wat kan ik voor u doen?

Begrip & betrokkenheid

Ik ken de zorg van binnenuit en heb zelf als verpleegkundige aan vele bedden gestaan. Ik heb in de thuiszorg driehoog-achter moeten improviseren en mijn lichaam vaak behoorlijk belast. Ik heb zowel mijn vader als mijn moeder begeleid in hun dementie proces. Dit geeft begrip en een grote betrokkenheid. Dat voelen mijn cursisten. Ik weet waar ze het over hebben. Ik herken hun drive om goede zorg te willen verlenen en ik ken de lastige dingen die ze tegenkomen.

Mijn eigen ervaringen en inzichten inspireerden me om te gaan studeren om te kijken of ik beleidsmatig wat aan de Zorg kon verbeteren. Vele beleidsnotities later wist ik dat dat mijn vorm niet was. Ik wilde weer in directer contact komen met de mensen die elke dag ‘de handen aan het bed ‘ zijn. De Haptonomie gaf me het gereedschap om hen daadwerkelijk te ondersteunen. Ik kan hen nu een werk- en benaderingswijze aanreiken waar ze trots op kunnen zijn, waarmee ze gemotiveerd en gezond kunnen blijven. Ik kan zo wellicht ook een bijdrage leveren om de zorg van binnenuit ten goede te veranderen.

Vraag een gratis telefonisch consult aan

Je hebt goud in handen. Wil je weten hoe je dit kunt inzetten in je werk?

Ik help je in een half uur kosteloos verder.

8 + 8 =